Over ons

Het tuinbouwbedrijf van Marc Goossens werd opgericht eind jaren ‘80 in Malderen, op een boogscheut van Lippelobos , het Middelpunt van Vlaanderen. De interesse van Marc lag vooral in de teelt van vollegrondsgroenten en daarom was het dat in 1989 gestart werd met de teelt van onder andere asperges. De ideale ligging in Klein-Brabant en de teloorgang van deze culinaire groente vormde de grootste motivatie om met asperges te starten.

stekenKlein-Brabant wordt traditioneel als de bakermat van de aspergeteelt aanzien. De lichte zandgronden lenen zich uitstekend voor de teelt van asperges. Door de goede bodemtextuur en –samenstelling heeft de Malderse asperge een uiterst volle en verfijnde smaak.
Bovendien is de asperge een heel arbeidsintensieve groente, wat de teelt ervan een echte uitdaging maakt. Er wordt constant gestreefd naar een optimalisatie van de teelt en de verwerking, waarbij de kwaliteit en versheid als belangrijkste drijfveren worden aanzien. De korte keten tussen productie, verwerking, koeling en verkoop, maakt dat de versheid van deze delicatesse een extra troef is waardoor de smaak nog meer tot zijn recht komt.

In de schaduw van Brussel startte Marc met de kweek van Spruitjes. Het is een intensieve teelt die de herfst en winter-maanden volledig in beslag nemen. Gaande weg evolueerde deze teelt van een standaard product voor de veiling naar een product op maat. We zijn gespecialiseerd in het telen van spruitjes in de gewenste verpakking en op maat van de klant.

Sinds 2013 wordt er ook grondwitloof gekweekt. Het werd geen aanvulling op het geheel maar een volwaardig tak waar accuraat en met veel precisie mee om gegaan wordt. De teelt van grondwitloof past perfect in onze bedrijfsfilosofie. Een kwalitatief hoogstaand, traditioneel, seizoens en streek-gebonden product, dat het laatste decennia weer de aandacht en de erkenning krijgt die het verdient.

Aan het eind van de zomer worden de eerste wortels ingetafeld om vervolgens begin oktober het eerste witloof te oogsten. Tot eind maart worden deze overheerlijke kropjes uit de grond getoverd.

Werkcomfort, efficiëntie en ergonomie zijn drie belangrijke peilers die hoog in het vaandel gedragen worden en waar hard aan gewerkt wordt om de teelt van  deze arbeidsintensieve  topgroenten te kunnen realiseren.

wiezijnweVoor de dagelijkse werking, zoals asperges steken, sorteren en inpakken wordt beroep gedaan op seizoenarbeiders. Toch is het groentebedrijf  nog een echt familiebedrijf. De dagelijkse leiding ligt in handen van Marc. Sinds 2013 werkt Dominiek vast mee. In 2016 kwam ook Vincent erbij. Marc’s vrouw Hilde, Pieterjan en de schoondochters dragen ook hun steentje bij om de teelt van deze arbeidsintensieve topgroenten te kunnen realiseren.
Samen staan zij allen in om voor U een hoogstaand kwalitatief en vers product te telen.